Kaple sv. Františka z Assisi – 2016-06-29

místo: Domov sv. Anežky, Brno (CZ)
autor: Ing. arch. Ivan Palacký, SOIP architekti
spoluautor: ing. arch. Tomáš Doležal, VIZAGE
rok: 2013 - 2014


Rekonstrukce malého bytu v Brně – 2014-11-26

místo: Brno (CZ)
autor: ing. arch. Tomáš Doležal, stelier VIZAGE
spoluautor: Ing. arch. Ivan Palacký, SOIP architekti
rok: 2014

linka_gif

skacelova1

skacelova2


Límec k chatě – 2014-01-15

Návrh přístavby k chatě v norském Steinsjøen. Chatu pořídil majitel kvůli exkluzivní poloze, jako "orlí hnízdo" s výhledem do okolních hor a rozhodl se přizpůsobit ji k trvalému bydlení. K jeho záměru rozšířit objem o ložnici jsme přidali sklad na dřevo (plnící současně úlohu podpůrné izolace ze severní strany) a předvstupní prostor na lyže, sáně atp. tak, aby k chatě přiléhal novotvar "límce", který ji bude zezadu obepínat. Současně bylo navrženo přeuspořádání vnitřních prostor a úprava stávající fasády tak, aby co nejlépe odpovídala potřebám klienta. Pdf s více informacemi.

collar


NÍZKOENERGETICKÁ DŘEVOSTAVBA – 2013-02-13

Ve spolupráci s firmou Penti prefab s.r.o. nabízíme typový RD na klíč.

Úvodní informace
Zastavěná plocha: 82m2
Užitná plocha: 110m2
Obestavěný prostor: 544m3
Měrná potřeba tepla: 19 kWh/m2.a

Dvoupodlažní nízkoenergetický rodinný dům pro rodinu se dvěma dětmi.

Archetypální tvar se sedlovou střechou skrývá jednoduchou dispozici s ekonomickými výměrami základních místností a důrazem na nadstandardní počet úložních prostor (sklad venkovní u parkovacího stání, sklad vnitřní s technickou místností, prostorná šatna v patře u ložnice).
Dalším přidaným prvkem, odvozeným z domů vyššího standardu je propojení přízemí a patra vynecháním části stropu. Vzniká tak optické propojení, které umožňuje proslunění jídelny a kuchyňského koutu příjemným horním světlem a zároveň usnadňuje komunikaci všech členů rodiny v domě.
Variantním řešením je nahradit tento velkorysý prostorový prvek rozšířením dětských pokojů o venkovní balkon v patře. Variantně je také možné, pro případ, že to charakter pozemku vyžaduje, celou dispozici obrátit a získat tak nástup do domu ze severní strany.
V tomto návrhu nabízíme do značné míry univerzální řešení pro rovinaté pozemky s různou orientací ke světovým stranám. Zároveň však počítáme s určitou úpravou dispozice pro konkrétní pozemek. Tímto postupem získá klient individuální řešení svého bydlení za ekonomicky výhodných podmínek, neboť základní schéma domu je stanoveno, pouze jej rozvíjíme podle dané situace.
Jak je patrné z vizualizací je možné dům doplnit o pergolu parkovacího stání a krytou terasu obývacího pokoje.

Přízemí je důsledně děleno na část obslužnou a společenskou, které jsou vymezeny centrální halou se schodištěm. Do domu vstupujeme přes mělké závětří a malou šatnu s botníkem. Z centrální haly je přístupné WC s umyvadlem. Obslužnou část doplňují sklady venkovní (auto a hobby) a vnitřní, na které navazuje technická místnost. Nalevo od haly je hlavní obytná část s kuchyňským koutem a jídelnou, které jsou otevřeny do patra a opticky tak propojují dům. Otevřenou částí vede lávka s přístupem do dětských pokojů v
patře. Zbylou čįst se standardní výškou stropu zaujímá obývací pokoj s vazbou na zahradu přes terasu.

Patro má základ dispozice v koupelně a samostatném WC. Přes centrální chodbu se vstupuje na jedné straně do ložnice rodičů s prostorným šatním koutem a na straně druhé přes visutou lávku do dětského pokoje, který může být do budoucna rozdělen na dva menší.
Materiálové řešení bude předmětem konzultací s klientem, základní návrh však nabízí obklad z modřínových palubek, dřevěná eurookna (pevné části se světlou lazurou, otevíravé resp. posuvné s lazurou tmavou) a oplechování z předzvětralého titanzinku.

Půdorysy s popisem si můžete prohlédnout zde:

1NP
2NP

dvaadva_nove

dvaadva_cam02

dvaadva_web


FOoD – 2012-04-19

Videoprojekce na stůl k výstavě "Sousedé na talíři". Na polovinách stolu srovnávaný týdenní jídelníček c. k. rady a domkáře. V době, kdy se rada cpe předkrmem, domkářova rodina se holt modlí.


BIKRAM YOGA II, PRAHA – 2011-10-20

Architekt: Tomáš Pína, Jana Kráčmarová. Realizace: září 2011

bikram_praha_02

bikram_praha_03


Dům na šachovnicovém pozemku – 2010-08-17

místo: Tuřany, Brno (CZ)
autor: Ing. arch. Petr Čáslava, Ph.D.; Ing. arch. Tomáš Doležal, atelier VIZAGE
Ing. arch. Ivan Palacký, SOIP architekti
rok: 2010 - 2011
Na výstavbu se můžete podívat v našem fotoblogu.

rd_turany

rd_turany_2

rd_turany_3


Městský dům Dobříš -soutěž – 2009-04-03

Více informací o soutěžním návrhu naleznete ZDE. \\PDF 5,5MB

dobris_soutez


RD, Blansko – 2008-09-14

Nízkoenergetická dřevostavba, dokončovací práce.
Dodavatel domu bude fa. PENTI, www.penti.cz , realizace se předpokládá v roce 2011. Investor zakoupil pozemek v již téměř stavebně dokončené, nové části obce. Jeho představou byl skromný dům, nenáročný na spotřebu energií. Pozemek je mírně svažitý, východiskem bylo rozdělení domu do dvou hmot, které jsou různě výškově osazeny do terénu. Ivestor již také přišel s nápadem, že dům postaví ze dřeva. Lokalita nabízí pěkný výled do okolí, bohužel pouze jedním směrem. Máte-li zájem, můžete shlédnout fotoblog z výstavby domu.

rd_ceskovice2

rd_ceskovice1


SparebankenVest, Norsko – 2008-07-09

Soutěžní návrh na budovu banky SparebankenVest v norském Oslu.

tomp_norsko

tomp_norsko_int


soutěžní návrh na základní školu, Linot, Francie – 2008-04-27

Návrh: Ing.arch. Tomáš Pína, oceněno 1. cenou, projektuje se. Atelier: BNR

tomp_linot


městská knihovna, Slavkov – 2007-09-12

soutěž o Cenu Petra Parléře 2007, dostavba proluky ve Slavkově u Brna, knihovna a rozšíření Městského úřadu

slavkov1

slavkov2


eko-poradna, Rostěnice – 2006-12-08

Rekonstrukce stávající prodejny na výukové eko-centrum s ubytováním. Ve fázi stavebního povolení.

rostenice


interiéry pro Bikram Yogu, Praha – 2006-05-05

Více o projektu a fotografie z realizace si můžete prohlédnout v pdf zde
návrh: Ing.arch. Tomáš Pína, realizováno 2005-2006

bikram1